Klasifikasi sareng Operasi Spesifikasi Regulator Tekanan Gas

news3 pic1

Fungsi

Éta tiasa dibagi kana dua jinis: jinis terpusat sareng jinis pos numutkeun struktur anu béda, éta tiasa dibagi kana dua jinis: panggung tunggal sareng tahap dua;

 

Prinsip Gawe

Bédana na tiasa dibagi kana dua jinis: lakonan positip sareng polah négatip. Ayeuna, perédam tekanan rumah tangga umum umumna diwangun ku jinis réaksi tahap hiji sareng jinis hibrid dua tahap (tahap kahiji mangrupikeun jinis polah langsung sareng tahap kadua mangrupikeun jinis réaksi).

 

Numutkeun Sedeng

Bédana na tiasa dibagi kana dua jinis: lakonan positip sareng polah négatip. Ayeuna, perédam tekanan rumah tangga umum umumna diwangun ku jinis réaksi tahap hiji sareng jinis hibrid dua tahap (tahap kahiji mangrupikeun jinis polah langsung sareng tahap kadua mangrupikeun jinis réaksi).

 

Numutkeun ka Bahan

Éta tiasa dibagi kana stainless steel 316 pressure regulator, stainless steel 304 pressure regulator, stainless steel 201 pressure regulator, kuningan pressure regulator, nickel plated kuningan pressure regulator, nickel plated kuningan pressure regulator, cast iron pressure reducer, carbon steel pressure reducer.

 

Pamakéan pananda tekanan kedah nuturkeun aturan ieu:

1. Peta kedah lambat nalika ngémpurkeun silinder oksigén atanapi muka tekanan anu diréduksi. Upami laju muka klep teuing gancang, suhu gas dina bagian damel tina tekanan perédam ningkat pisan kumargi komprési adiabatik, anu tiasa nyababkeun bagian-bagian tina bahan organik sapertos bungkus karét sareng film karét gasket serat janten. seuneu sareng ngaduruk. Tekanan perédam lengkep diduruk. Salaku tambahan, kusabab percikanana statis dihasilkeun ku deflasi gancang sareng noda minyak tina perédam tekanan, éta ogé bakal nyababkeun seuneu sareng ngabakar bagian-bagian perédam tekanan.

2. Silinder oksigén kedah lambat nalika nyemprot atanapi muka régulator tekanan. Upami laju muka klep teuing gancang, suhu gas dina bagian anu tiasa dianggo tina régulator tekanan ningkat pisan kusabab komprési adiabatic, anu tiasa nyababkeun bagian-bagian tina bahan organik sapertos bungkus karét sareng film karét gasket serat janten. seuneu sareng ngaduruk. Tekanan perédam lengkep diduruk. Salaku tambahan, kusabab percikanana statis dihasilkeun ku deflasi gancang sareng noda minyak tina perédam tekanan, éta ogé bakal nyababkeun seuneu sareng ngabakar bagian-bagian perédam tekanan.

3. Pancegahan sateuacan masang regulator tekanan sareng nalika muka klep silinder gas: Sateuacan masang regulator tekanan, sakedik ketok klep botol sareng niupkeun kokotor pikeun nyegah lebu sareng Uap tina lebet kana tekanan. Nalika muka klep silinder gas, outlet gas tina klep silinder henteu kedah ditujukeun ka operator atanapi anu sanésna pikeun nyegah gas tekanan tinggi tina ujug-ujug buru kaluar sareng nganyenyeri jalma-jalma. Gabungan antara outlet hawa régulator tekanan sareng pipa karét gas kedah diperketat ku kawat beusi anu dipasang atanapi jepitan pikeun nyegah bahaya ngaleungitkeun saatos pasokan udara.

4. Régulator tekanan kedah dipariksa sacara rutin, sareng alat pangukur tekanan kedah diparios sacara rutin. Hal ieu dilakukeun pikeun mastikeun réliabilitas régulasi tekanan sareng akurasi bacaan gauge tekanan. Upami anjeun mendakan yén panurun tekanan ngagaduhan kabocoran hawa atanapi jarum tolok tekanan henteu tiasa dianggo leres nalika dianggo, éta kedah dilereskeun dina waktosna.

5. Katirisan tina perédam tekanan. Upami tekanan anu diréduksi beku nalika dianggo, anggo cai panas atanapi uap pikeun ngencurkeunana, sareng henteu kantos nganggo seuneu atanapi beusi beureum kanggo Panggang. Saatos panurun tekanan dipanaskeun, cai sésana kedah ditiup.

6. Perédam tekanan kedah dijaga bersih. Tekanan réduksi teu kedah kacemar ku gajih atanapi kokotor. Upami aya gajih, éta kedah diusap bersih sateuacan dianggo.

7. Éditor tekanan sareng alat pangukur tekanan pikeun sagala rupa gas teu kedah ditukeurkeun. Salaku conto, régulator tekanan anu dianggo pikeun oksigén henteu tiasa dianggo dina sistem sapertos asetilén sareng gas bumi.


Waktos Post: Mar-04-2021